71277c7dc5c5d2540097f621194a0872.jpg
5cbe875ed2fc5b85f193156054b50f53.jpg
Δράσεις

Στο πλαίσιο των παράλληλων δράσεων της Πολιτείας των Ευχών, πραγματοποιήθηκε το πρωί της Πέμπτης 2 Ιανουαρίου έκθεση Σερραϊκών προϊόντων.Στο πλαίσιο των παράλληλων δράσεων της Πολιτείας των Ευχών, πραγματοποιήθηκε το πρωί της Πέμπτης 2 Ιανουαρίου έκθεση Σερραϊκών προϊόντων.

Ένα καλαίσθητο περίπτερο στην είσοδο της Πλατείας Ελευθερίας, διέθετε προϊόντα που είναι ταυτισμένα με τον τόπο μας όπως ο Ακανές, το εξαιρετικό κρασί και διάφορα εδέσματα, αλλά και διαφημιστικά φυλλάδια τοπικών επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται εντός και εκτός νομού.

Οι επισκέπτες της Πολιτείας των Ευχών και οι Σερραίοι πολίτες είχαν την ευκαιρία να δοκιμάσουν τα εκλεκτά τοπικά προϊόντα και να ενημερωθούν για τη δράση των Σερραϊκών επιχειρήσεων.

 

Το Hashtag της φετινής Πολιτείας των Ευχών ενέπνευσε τους μαθητές του 5ου Γυμνασίου Σερρών, οι οποίοι στόλισαν το δέντρο τους ανάλογα...

Ένα Χριστουγεννιάτικο δέντρο γεμάτο με ευχές #fetoseuxomai όπως θα δείτε στο βίντεο που ακολουθεί.

Στείλτε και εσείς το δικό σας μήνυμα, τη δική σας ευχή στο διαδίκτυο #fetoseuxomai!

 

Ο σύλλογος "Θυγατέρες της Πηνελόπης" Τμήμα Σερρών "Ατρυτώνη"συμμετέχει στην Πολιτεία των Ευχών και διοργανώνει Χριστουγεννιάτικη εορταγορά που θα γίνει :Παρασκευή απόγευμα και Σάββατο πρωί, ώρες αγοράς, 20 και 21 Δεκεμβρίου 2019,στο σπιτάκι Νο4 στην ΠΛΑΤΕΙΑ ΚΡΟΝΙΟΥ ΣΕΡΡΩΝ.Τα έσοδα θα διατεθούν για φιλανθρωπικό σκοπό.Νηστήσιμα γλυκά, κουλουράκια, διακοσμητικά και πολλά άλλα είδη, όλα χειροποίητα από τα μέλη του Συλλόγου.

Ο Σύλλογος Ελληνογαλλικής Φιλίας Σέρρες-Fosses, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων της «Πολιτείας των Ευχών» διοργανώνει Χριστουγεννιάτικη Γαλλική Γιορτή και απευθύνει κάλεσμα σε μικρούς και μεγάλους το Σάββατο 21 Δεκεμβρίου 2019 και ώρα 11:00-14:00 στον πεζόδρομο της Κων. Καραμανλή.Η Χριστουγεννιάτικη Γιορτή με χρώμα γαλλικό θα περιλαμβάνει στολισμό χριστουγεννιάτικου δέντρου, χειροτεχνία κάρτας με ευχές στα γαλλικά, παρασκευή του γαλλικού χριστουγεννιάτικου γλυκού bûche de noël, χριστουγεννιάτικα γαλλικά τραγούδια και γλυκίσματα!Χριστούγεννα... "à la française"!

Αυτά τα Χριστούγεννα το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ Σερρών είναι «Με το βλέμμα στραμμένο στα Αστέρια» και μαζί με τον Δήμο Σερρών ετοιμάζει στο πλαίσιο της Πολιτείας των ευχών ένα πλούσιο και υπέροχο πρόγραμμα που θα λαμπρύνει ακόμη περισσότερο τις μέρες των γιορτών.

Χριστούγεννα στην Πολιτεία των ευχών
«Με το βλέμμα στραμμένο στα Αστέρια»

Κυριακή 22/12/19 - ώρα : 18.00 «Το Δέντρο που έδινε»
Κεντρική Σκηνή Δημοτικού Θεάτρου «Αστέρια»
Μαύρο Θέατρο από τον Κυριάκο Θεοδωρίδη
Αφήγηση Παραμυθιού από την Μουσταρδέλα και την Σοκοκό
Συμμετέχει η Σχολή Χορού της Ναταλί Θεοδωρίδου
Αντί εισιτηρίου την ημέρα της παράστασης θα συγκεντρωθούν στο Φουαγιέ του Θεάτρου τρόφιμα μακράς διάρκειας για την Κοινωνική κουζίνα του Δήμου Σερρών και το Κοινωνικό παντοπωλείο της Ιεράς Μητροπόλεως Σερρών & Νιγρίτης.

Δευτέρα 23/12/19 - ώρα : 12.00 μ.μ
ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΞΕΔΡΑ – Πλατεία Ελευθερίας
«Χριστούγεννα με τους Γκριμ»
Οι ήρωες των Γκριμ από την παιδική σκηνή του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ Σερρών, τραγουδούν και παίζουν μικρά σκετσάκια από την παράσταση με την Κοκκινοσκουφίτσα- την Σταχτοπούτα και την Χιονάτη.

⦁ Στα δημιουργικά εργαστήρια της Κ. Καραμανλή (11.00 π.μ. – 13.30)
τα παιδιά χρωματίζουν φωτοτυπίες με τους ήρωες των Γκριμ ενώ κάνουν face painting με σχέδια χαρακτηριστικά αντικείμενα από τους αγαπημένους τους ήρωες.
Τρίτη 24/12/19 - ώρα : 11.00’ π.μ.- 13.00
Δημιουργικά Χριστουγεννιάτικα εργαστήρια για παιδιά στον πεζόδρομο της Κ. Καραμανλή.
Χριστουγεννιάτικα δεντράκια- Χριστουγεννιάτικες πλαστελίνες- face painting.

ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΞΕΔΡΑ / ώρα : 12.00- 13.00
«Σώστε το δάσος μια Χριστουγεννιάτικη περιπέτεια»
Θεατρική Χριστουγεννιάτικη διαδραστική παράσταση για παιδιά.
Πέμπτη 26/12/19 – ώρα : 12.00 ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΞΕΔΡΑ
Αφήγηση παραμυθιών με την Μουσταρδέλα και την Σοκοκό. Παραμυθένια Χριστουγεννιάτικα ταξίδια μέσα από παραδοσιακά Χριστουγεννιάτικα παραμύθια από όλο τον κόσμο.
Παρασκευή 27/12/19 – ώρα: 12.30 μ.μ. ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΞΕΔΡΑ
Παράσταση κουκλοθέατρου «Χριστούγεννα με έναν παράξενο φίλο»
μια παράσταση για την φιλία και την διαφορετικότητα.

Σάββατο 28/12/19 – ώρα: 12.00 μ.μ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΞΕΔΡΑ
Συναυλία με το Μουσικό Σχολείο Σερρών.

Δευτέρα 30/12/19 – ώρα: 12.00 μ.μ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΞΕΔΡΑ
Ο Άη Βασίλης Διογένης Δασκάλου
Και η Άγιο Βασιλίνα του Βίκυ Βογιατζόγλου
Παρέα με τους γιγαντονάνους των πνευστών MONIE & MONIE CONNIENTE εφορμούν κι ανάβουνε ακόμη μία ευχή στην “Πολιτεία των Ευχών” και από 2019 τις κάνουν 2020.
Στο ρόλο του καλικάντζαρου ο Δημήτρης Κρανιδιώτης
Καταφθάνουν στις Σέρρες σαν κουδονοφόροι τάρανδοι σ’ ένα ΧριστουγεννοΠρωτοχρονιάτικο show γεμάτο τρέλα και χαρά για να βροντοφωνάξουν “ΕΘΝΟΣ ΔΕΥΡΟ ΕΞΩ”
Το μουσικό γλωσσοθέατρο των ΔΙΟΓΕΝΗ ΔΑΣΚΑΛΟΥ - MONIE & MONIE CONNIENTE είναι εδώ και σας περιμένει όλους.

⦁ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΣΕΡΡΩΝ – ώρα : 11.00’ π.μ.
Αφήγηση παραμυθιών με την Μουσταρδέλα και την Σοκοκό. Παραμυθένια Χριστουγεννιάτικα ταξίδια μέσα από παραδοσιακά Χριστουγεννιάτικα παραμύθια από όλο τον κόσμο.
Τρίτη 31/12/19 – ώρα: 11.30 π.μ
Η φιλαρμονική του Δήμου Σερρών παίζει τα κάλαντα και τραγουδούν τα παιδιά του Θεατρικού εργαστηρίου του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ Σερρών.
ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΞΕΔΡΑ – ώρα: 12.00 μ.μ:
Παιδική διαδραστική παράσταση «Η Χριστουγεννιάτικη μπουγάδα»
⦁ Από τις 11.30 μέχρι τις 13.00 δυο μεγάλες μασκότ ο Χιονάνθρωπος και ο Τάρανδος κυκλοφορούν στην πλατεία και φωτογραφίζονται με τα παιδιά.
⦁ Κερνάμε κουραμπιέδες και μελομακάρονα και κάνουμε face painting στον πεζόδρομο των «Αστεριών»
Με την ευγενική χορηγία της εταιρείας Γατίδης Fresh
⦁ «Θα πεις και ένα τραγούδι» Καραόκε στον πεζόδρομο των «Αστεριών»

Θεατρικές παραστάσεις στο πρόγραμμα του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ Σερρών τις ημέρες των γιορτών.

Μ.Α.Ι.Ρ.Ο.Υ.Λ.Α της Λένας Κιτσοπούλου
Πρεμιέρα: Σάββατο 28/12/19 - ώρα : 21.15
Μικρή Σκηνή «Αστεριών»
Παραστάσεις : 29 Δεκεμβρίου, 3,4,5,10 & 11 Ιανουαρίου 2020

Κυριακή 29 /12/19 - ώρα: 18.00
«Με τα παραμύθια των Γκριμ» της Φίλιας Δενδρινού
Κεντρική Σκηνή «Αστεριών»

⦁ Από 1/01/2020 παραστάσεις δωρεάν της ερασιτεχνικής σκηνής με το έργο
«Ένας ιππότης για την Βασούλα»
στα χωριά του Καλλικρατικού Δήμου Σερρών.

Για μια ακόμη χρονιά "Το χαμόγελο του Παιδιού" συμμετέχει στην Πολιτεία των Ευχών στις Σέρρες. Στο βαν του οργανισμού το οποίο είναι σταθμευμένο μπροστά στην ΠΕ Σερρών μπορούν οι πολίτες να βρουν πανέμορφα χειροποίητα στολίδια και Χριστουγεννιάτικες δημιουργίες και με τον τρόπο αυτό να ενισχύσουν την συγκινητική προσπάθεια που καταβάλλουν τα μέλη και οι εθελοντές του "Χαμόγελου" χρόνια τώρα. Κάλεσμα προσφοράς και αλληλεγγύης προς τους Σερραίους απηύθυναν η Πρόεδρος της ΚΕΔΗΣ Χρυσάνθη Παλάζη - Τσοχατζίδη και η συνεργάτιδα του οργανισμού Μάρω Ταχτατζή.

Ο Δήμος Σερρών εν’ όψη των Χριστουγέννων και των αντίστοιχων εορταστικών εκδηλώσεων διοργάνωσε, για 9η συνεχή χρονιά, σε συνεργασία με την Α΄ Βάθμια & Β΄ Βάθμια Εκπαίδευση Ν. Σερρών, τη δράση «Στολίζω την πόλη μου». Με στόχο την ευαισθητοποίηση, τη συμμετοχή, την ενεργοποίηση της φαντασίας και της δημιουργικής ικανότητας των μικρών παιδιών, των μαθητών των σχολικών μονάδων του Δήμου, στολίστηκε το κέντρο της πόλης μας. 40 φυσικά Χριστουγεννιάτικα δέντρα τοποθετήθηκαν κατά μήκος των πεζοδρόμων Εμμανουήλ Ανδρόνικου, Παναγή Τσαλδάρη και Π. Κωστοπούλου και στολίστηκαν θεματικά με δημιουργίες και κατασκευές. Ο Δήμαρχος Σερραίων δήλωσε εντυπωσιασμένος από τα στολίδια που δημιούργησαν οι μαθητές αλλά και από την όμορφη γιορτινή ατμόσφαιρα που δημιουργήθηκε στο κέντρο της πόλης.

Φωτογραφηθείτε με τον 'Αι Βασίλη στο σπιτάκι του κάντε την ευχή σας και αυτός με τη συνδρομή όλων μας θα την πραγματοποίησει

Οι μικροί Σερραίοι θα στείλουν την ευχή τους στον Άγιο Βασίλη και αυτός με την σειρά του θα τις ικανοποιήσει
Όλοι μαζί μπορούμε να προσφέρουμε χαρά, ψυχαγωγία, συγκίνηση και αγάπη, που είναι και το νόημα αυτών των εορτών.

Στο πλαίσιο των  εκδηλώσεων της "Πολιτείας των Ευχών" και με δεδομένη την δύσκολη χρονιά για όλους θα δημιουργήσουμε Ταμείο Αλληλεγγύης, όπου ο κάθε συμπολίτης μας θα μπορεί να προσφέρει ότι ευαρεστείται. Θα μπορεί να φέρει τρόφιμα στο Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου ή μεταχειρισμένα βιβλία για την Δημοτική Βιβλιοθήκη ή παιχνίδια, ρούχα κ.λ.π. που περισσεύουν, ώστε να δοθούν σε παιδιά που δεν έχουν την δυνατότητα να τα έχουν και να χαρούν. Ακόμη και χρήματα, για να μπορέσουμε να πραγματοποιήσουμε όσες περισσότερες ευχές παιδιών μπορούμε.

Όλοι μαζί μπορούμε να προσφέρουμε χαρά, ψυχαγωγία, συγκίνηση και αγάπη, που είναι και το νόημα αυτών των εορτών.