71277c7dc5c5d2540097f621194a0872.jpg
5cbe875ed2fc5b85f193156054b50f53.jpg
Δραστηριότητες

Ένα καταπληκτικό μουσικό πρόγραμμα παρουσίασαν το βράδυ της Πέμπτης οι μαθητές του Αριστοτελείου Εκπαιδευτηρίου, προσελκύοντας δεκάδες Σερραίους που κινούνταν στο κέντρο της πόλης και κερδίζοντας δίκαια το χειροκρότημά τους.

Το παρών στην εκδήλωση έδωσε ο Δήμαρχος Σερραίων Αλέξανδρος Χρυσάφης που ευχαρίστησε τους καθηγητές και τους μαθητές του Αριστοτελείου για την όμορφη εκδήλωση η οποία πραγματοποιήθηκε μπροστά στο Δημαρχείο.

Η πρόεδρος της ΚΕΔΗΣ, Αντιδήμαρχοι, Δημοτικοί Σύμβουλοι και βέβαια πολλοί γονείς οι οποίοι περήφανοι παρακολούθησαν το υπέροχο πρόγραμμα, που με ιδιαίτερο μεράκι παρουσίασαν τα παιδιά τους, υπό την επίβλεψη της καθηγήτριάς κυρίας Σαββοπούλου.

 

Πολιτεία των ευχών Σέρρες 2019... Στη φετινή διοργάνωση πραγματοποιήθηκε ένα υπέροχο και ...γευστικότατο Street Food, από τους καλύτερους!!! Η Λέσχη Αρχιμαγείρων Ελληνικής Γαστρονομίας δημιούργησε "γευστικά θαύματα" και εντυπωσίασε τους Σερραίους που επισκέφθηκαν το event. Τα μέλη της ΛΑΕΓ έδωσαν όμορφες γεύσεις στους πολλούς παρευρισκόμενους μικρούς και μεγάλους, χαρίζοντας αρώματα χριστουγεννιάτικα και κερδίζοντας τις καλύτερες εντυπώσεις.

Στο πλαίσιο των παράλληλων εκδηλώσεων και δράσεων της Πολιτείας των Ευχών, οι Σερραίοι, αλλά και οι επισκέπτες της μεγάλης διοργάνωσης, θα έχουν την ευκαιρία να συμμετέχουν στο Street Food και να παρακολουθήσουν την παρουσίαση Σερραϊκών προϊόντων.

Συνταγές της παράδοσης φτιαγμένες από τους καλύτερους Σεφ, με Σερραϊκά προϊόντα και βέβαια πάντα, στο κλίμα των γιορτών!

Οι εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν την Τρίτη 17 Δεκεμβρίου, στον πεζόδρομο της Κωνσταντίνου Καραμανλή. 

Ώρα έναρξης 17:30

 

Ο ΔΗΜΟΣ ΣΕΡΡΩΝ & το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. ΣΕΡΡΩΝ στο πλαίσιο του έτους Ερωτόκριτου, διοργανώνουν παράσταση με το έργο του ΛΕΥΤΕΡΗ ΑΕΡΟΠΟΥΛΟΥ ‘’Ερωτό-κυκλοι’’, τη Δευτέρα 16 Δεκεμβρίου 2019, στις 8:30’ μ.μ., στο Δημοτικό Θέατρο ΑΣΤΕΡΙΑ. Το έργο θα παρουσιαστεί από το δεκαμελές «Σύνολο Λόγου & Μουσικής» του Μουσικού Εργαστηριού Σερρών και σ’ αυτόν τον όγδοο σταθμό του, θα έχει την υποστήριξη της ΚΡΗΤΙΚΗΣ ΑΔΕΛΦΟΤΗΤΑΣ Ν.ΣΕΡΡΩΝ ‘’ΤΟ ΑΡΚΑΔΙ’’ και εντάσσεται στις παράλληλες εκδηλώσεις της Πολιτείας των Ευχών.

Δευτέρα 16 Δεκεμβρίου 2019, στις 8.30’ μ.μ., στο Δημοτικό Θέατρο ΑΣΤΕΡΙΑ
Είσοδος ελεύθερη

Η Ταυτότητα της παράστασης
Διασκευή – Συγγραφή Έργου – Σύνθεση Μουσικής – Κίνηση – Σκηνοθεσία : Λευτέρης Αερόπουλος
Βοηθός σκηνοθέτη – Υπεύθυνη Συνόλων: Αλεξάνδρα Καραθανάση
Σκηνογραφία: Γιάννης Φτερούγας
Κοστούμια: Ευαγγελία Αφείδου
Φωτισμοί: Μιχάλης Κουβόπουλος
Εγγραφή μουσικής – Studio – Ηχοληψία : Γιάννης Πετρακόγιαννης
Παραγωγή: Μουσικό Εργαστήρι Σερρών
Διεύθυνση παραγωγής: Μυρτώ Αεροπούλου

Διανομή
Σολίστ – Κορυφαία του Χορού : Αλεξάνδρα Καραθανάση (πιάνο – κρουστά)
Εξάρχουσα – Αρετούσα – διαλογικά μέρη: Μυρτώ Αεροπούλου (πιάνο – κρουστά)
Εξάρχων – Ρήγας – φωνητικά – διαλογικά μέρη : Δημήτρης Ναζηρίδης
Κρητική λύρα: Γιώργος Σφακιανάκης
Κρητικό λαούτο: Βασίλης Αρχαύλης
Νένα – φωνητικά – διαλογικά μέρη: Ευαγγελία Αφείδου
Φωνητικά – διαλογικά μέρη: Κωνσταντίνα Ευστρατίου
Ερωτόκριτος – φωνητικά – διαλογικά μέρη: Γιάννης Φτερούγας
Ραψωδός – σολίστ: Λευτέρης Αερόπουλος (κρητικό λαούτο – κιθάρα – πιάνο)

Χορός: Αεροπούλου Μυρτώ, Αφείδου Ευαγγελία, Ευστρατίου Κωνσταντίνα, Καραθανάση Αλεξάνδρα, Ναζηρίδης Δημήτρης, Φτερούγας Γιάννης

Στην παράσταση συμμετέχουν ένα live κουϊντέτο (Κρητική λύρα, κρητικό λαούτο 1o – κιθάρα, κρητικό λαούτο 2ο, πιάνο, κρουστά), 7 φωνές (τραγουδιστών – υποκριτών), και τα δύο αυτά σύνολα συνυπάρχουν με μουσική γραμμένη κι επεξεργασμένη σε studio.

Σε μια κατάμεστη από κόσμο αίθουσα πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Τετάρτης 21-12-2016 η καθιερωμένη Χριστουγεννιάτικη εκδήλωση «Νότες Χριστουγέννων» της Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου Σερρών(ΚΕΔΗΣ). Τα μουσικά σύνολα και τα χορευτικά τμήματα της ΚΕΔΗΣ παρουσίασαν ένα εντυπωσιακό γιορτινό πρόγραμμα που καταχειροκροτήθηκε από όλους στην κατάμεστη αίθουσα των Αστεριών. Τα παιδιά έδωσαν τον καλύτερο εαυτό τους και υπό την καθοδήγηση των δασκάλων τους κέρδισαν το κοινό καθ’ όλη τη διάρκεια της εκδήλωσης. Το πρόγραμμα παρακολούθησε ο Δήμαρχος Σερρών Πέτρος Αγγελίδης, ο οποίος μάλιστα δήλωσε ενθουσιασμένος από το θέαμα και  πρότεινε να επαναληφθεί η παράσταση, προκειμένου να την παρακολουθήσουν και άλλοι πολίτες. Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν, ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Βασίλης Παπαβασιλείου, ο Αντιδήμαρχος Τουρισμού Παναγιώτης Γρηγοριάδης, ο Πρόεδρος της ΚΕΔΗΣ Ευθύμης Ραμπότας, ο Συνταγματάρχης Ι.Γκουτζουρέλας και η αντιδήμαρχος Πολιτισμού του Δήμου Πετριτσίου Βουλγαρίας, προσκεκλημένη του αντιδημάρχου Τουρισμού. Τα μουσικά σύνολα της ΚΕΔΗΣ περιλαμβάνουν την φιλαρμονική μπάντα υπό την διεύθυνση του μαέστρου Γιώργου Ταπέ και την παιδική και νεανική χορωδία υπό τη διεύθυνση της μαέστρου Μαρίας Ταπέ. Να υπενθυμίσουμε ότι η μπάντα του  Δήμου Σερρών και οι χορωδίες επανασυστήθηκαν το 2012 με εξαιρετικά αποτελέσματα έως σήμερα. Τα χορευτικά τμήματα της ΚΕΔΗΣ διευθύνει η χορογράφος Όλγα Γιαζόβσκιχ-Χαραλαμπίδου

Η   Ομοσπονδία   Επαγγελματικών   Βιοτεχνικών   &   ΕμπορικώνΣωματείων Ν. Σερρών σε συνεργασία με τα ΔΙΕΚ Σιδηροκάστρου και τοτμήμα   ΑΡΤΟΣ-   ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ   σας   προσκαλούν   την   Πέμπτη   15 Δεκεμβρίου 2016, από τις 17:00 η ώρα στο περίπτερο της  ΟΕΒΕΣΣ στην "ΠΟΛΙΤΕΙΑ   ΤΩΝ   ΕΥΧΩΝ"   του   Δήμου   Σερρών,   όπου   οι   μαθητές   και σπουδαστές   των   τμημάτων   μαζί   με   τους   καθηγητές   τους   Δαραβίγκα Ιωάννη   και   Ψαρρά   Ιωάννη   θα   δημιουργούν   χριστουγεννιάτικα αρτοσκευάσματα και γλυκά για τους επισκέπτες.

Ευχαριστούμε τους Χορηγούς και υποστηρικτές της Πολιτείας των Ευχών, για την στήριξη, καθώς και τους Χορηγούς Επικοινωνίας για την προβολή των δράσεων και των νέων της διοργάνωσης!!!  

Μαζί μας για 2 ημέρες στις 8/12 και 15/12 ο πολύ γνωστός Ταχυδακτυλουργός Κούκος